20 Nisan 2013 Cumartesi

De Get Bayburt.. 




Emre Aydın Bayburt Konseri ...




Bayburt Kar Yağışı...






REKTÖR BUDAK'IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ...


Bayburt Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.Gökhan Budak'ın ölümü sonrası ailesinin isteği üzerine başlatılan adli soruşturma sonucunda takipsizlik kararı çıktı.Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki lojmanda bileklerini kestikten sonra balkondan atlayarak hayatına son veren 45 yaşındaki Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak'la ilgili Cumhuriyet Savcısı Erol Taslak tarafından başlatılan soruşturma sırasında Prof. Dr. Budak'ın Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümündeki odasıyla, Bayburt Üniversitesi'ndeki makam odasında arama yapıldı. Bilgisayarlarında hiçbir ize rastlanamazken, Prof. Dr. Budak'ın kullandığı bitkisel içerikli su ve tozlarda ölüme neden olacak hiçbir unsura rastlanmadı. Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu'na gönderilen kan sonuçlarında ise uyuşturucu ve uyarıcı, iradeyi etkileyici madde bulunmadı. Bu gelişmeler üzerine Cumhuriyet Savcısı Erol Taslak, rektörün ölümünün intihar olduğuna kanaat getirerek dosya hakkında takipsizlik kararı verdi.

19 Nisan 2013 Cuma


MİLLETVEKİLİ ÖZBEK MUHTARLARA ÇÖZÜM SÜRECİNİ ANLATTI ...


Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek Mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelerek çözüm süreci kurusunda bilgi verdi.
Yemekli toplantıda Milletvekili Özbek, yaptığı konuşmada" Her mahallemizin birbirinden hiçbir farkı yoktur. Bütün mahallelerimiz bizim için eşittir. Biz hizmetlerimizi eşit şekilde dağıtmaya devam ediyoruz. diyen Özbek Türkiye gündemine de değinerek," Cuma akşamı geldiğim Bayburt’ta birçok programa katıldım. Cumartesi günü Ankara Milletvekilimiz MKYK üyemiz Zelkif Kazdal ile beraber çözüm sürecini Bayburt’ta tüm kesimlere anlattık. Pazar günü Kutlu Doğum Haftası ve Başkanlık sistemi ile ilgili konferansa katıldım. Bu gün de siz değerli muhtarlarımıza ülkemizde çalışmalarına başlanan çözüm süreci ile ilgili düşüncelerimiz aktardım. Hepimizin bu süreçte birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi lazım. 76 milyon bu topraklarda kardeşlik içinde yaşayarak ebediyete göçecektir. Bu duygularla bu süreci hep birlikte götüreceğiz. Allah bu millete bu sürecin başarıyla bitmesini nasip etsin. Bunun için ben dua ediyorum. Sizlerden de dua bekliyorum."diye konuştu.
Daha sonra mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyen Özbek, sorunların çözümü noktasında ellerinden gelen gayretleri sarf edeceklerini söyledi.


BAYBURT KALESİ GEÇMİŞİYLE YÜZLEŞMEYİ BEKLİYOR... 



Bayburt Kalesi tarihinin gizemli yaşantılarından arta kalan kalıntılarını bağrında yaşatırken gün yüzüne çıkarılacak tarihini ve geçmişiyle yüzleşmeyi bekliyor.Türkiye’de tarihi bakımdan en önemli ve görsel manada devasa görüntüye sahip kalelerden birisi olan Bayburt Kalesi,asırlar öncesinde içerisinde barındırdığı yaşam unsurlarının yeniden gün yüzüne çıkarılmasıyla yerli ve yabancı turizme açılması konusunda Bayburt’u seven ve yetki sahibi olan herkesten ilgi ve destek bekliyor.Yıllardır Bayburt Medya Kameralarına olumsuz ve bakımsız görüntülerin düzeltilmesi adına kamuoyuna yansıtmaya çalıştığımız ve il dışından gelerek kaleyi ziyaret eden yabancılara kaştı Bayburt adına olumsuz görüntülerin son bulmasını istediğimiz görüntülerin yerini güzel görüntülere çevirmesi umuduyla yıllar birbirini kovalarken düzelen hiçbir şeyin olmaması Bayburt ve Bayburtlu adına üzüntü vermeye devam ediyor.Kale içerisinde kamera görüntüleriyle yansıtmaya çalıştığımız birçok görüntüde yer alan ve büyük ihtimalle toprak altında kalmış olan yaşam alanlarının gün yüzüne çıkarılması Bayburt’un bulunduğu bölgede Turizm adına en önemli il konumuna getireceği unutulmamalıdır. Başka illerde bulunmayan böylesi tarihi bir mekânın, hala restore edilerek içerisinde bulunan çok sayıdaki ev ve ibadet hanelerin gün yüzüne çıkarılmamış olmasının nedenleri hala cevap bulmuş değil.Bayburt’un kalkınması için Üniversitenin ve Turizmin önemli faktör olduğu gerçeğinden bakılırsa Turizm konusunda sınıfta kalan bir Bayburt görebiliyorsunuz. Bu konuda ilerleme olmadığı taktirde, bizleri tarih değil gelecek nesiller yargılayacaktır.

BU ŞÖLEN BAYBURT’UN ÇOCUKLARINA!

Baksı Kültür Sanat Vakfı, geleceğin sanatçılarını arıyor. Bölgede göç nedeniyle geleneksel kültürün kaybolmasını engellemeye yönelik bir misyonu üstlenen Baksı Kültür Sanat Vakfı, bünyesinde kurmuş olduğu Baksı Müzesi ile bölgenin kültürel miras değerlerini korumaya devam ediyor. 
İlk ve ortaöğretim öğrencilerinin güzel sanatlar alanındaki çalışmalarını içeren ve bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği, 8 Haziran 2013 tarihinde Baksı Müzesi’nde gerçekleştirilecek. 
Daha önce düzenlenen etkinliklerle bölge üretiminde, yöresel seramik ve dokuma geleneklerini yeniden hayata geçirmeyi hedefleyen vakfın bu yıl ki, ilk etkinliğinin teması ‘Baksı’nın Çocukları’ olarak belirlendi. İlk ve ortaöğretimde okuyan tüm çocukların katılabileceği ve güzel sanatlar dalında yetenekli çocukların keşfedileceği Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği, kültürel olduğu kadar sosyal sorumluluk boyutuyla da dikkat çekiyor. 
Şölen, üç aşamadan oluşuyor
Bölgenin kültürel değerleri arasında yer alan Dede Korkut Masalları, Bayburt Efsaneleri, Sokak Oyunları gibi temaları içeren resim çalışmalarının değerlendirmeye alınacağı etkinliğin birinci aşaması, güzel sanatlar dalındaki yetenekli öğrencileri bir sonraki aşamaya yönlendirecek. Şenlikte sergilenmek üzere 150 çalışmanın seçileceği değerlendirme sonunda projeye katılan resimler arasında en iyi 30 çalışmanın sahibi ise, 3-8 Haziran tarihleri arasında Baksı Müzesi’nde düzenlenecek olan sanat atölyesi çalışmalarına davet edilecek. 
Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın yöneteceği atölye çalışmalarının sonunda en başarılı bulunan 15 öğrencinin Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından bir yıllık eğitim bursu ile ödüllendirileceği şenliğin finalinde sahne çocukların olacak. Projeye katılan ve başarılı bulunan 150 resim çalışmasının yer alacağı serginin dışında, yine çocukların sahne alacağı, tiyatro ve müzik performans gösterileri de düzenlenecek. Tüm çocukların katılabileceği şenlik, geleneksel Herfene etkinliği ile gün boyu devam edecek.
Bilgi ve İletişim:Febus PR / Aslı Hüseyinoğlu / 0 212 249 60 00 / asli@febusmedya.com.tr

GENÇ OZANLAR KUTLU DOĞUM HAFTASINA AYRICALIK KATTILAR...


Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içerisinde Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlenen Programa Genç Ozanlar okudukları ezgi ve ilahilerle damgasını vurdu.
Kültür Merkezinde insanların ayakta saatlerce izlemek zorunda kaldığı Kutlu Doğum Haftası programına Bayburt Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı H. Ali Polat, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Hafta dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hazırlanan 'Peygamber sevgisi ve insanlık onuru' konulu, kompozisyon ve şiir yarışmaları ve Kur'an-ı Kerim yarışmasında dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.
Sınıf öğretmeni Erdoğan Şahin'in şefliğinde ilahiler ve ezgilerin söylendiği programın benzerleri ayda bir aynı salonda sergilenmesi sosyal etkinlik adına farklılık kazandıracağı önerisini Bayburt Medya olarak bu sayfalardan önermiş olalım.
Görüntü çekimleri Fatih Durgut tarafından (Baybim Bilgisayar)yapılmıştır.

BAYBURT'TA KAÇMAZ EMLAK HİZMETE BAŞLADI...


Bayburt'ta kiralık ve satılık daire,işyeri,arsa ve müstakil ev konusunda yılların tecrübe ve güvenli hizmet kapısı olan Kaçmaz Emlak Temsilciliğini Bayburt'a getirerek insanların kapı kapı gezmelerine son veriyoruz.Bayburt Kaçmaz Emlak Büromuza uğrayın veya telefonla ulaşın sizlere yardımcı olalım.Unutmayın,dairesini veya işyerini kiraya verenlerden ücret almıyoruz.www.kacmazemlak/bayburtAdres:Şeyhhayran mahallesi.Ticaret Odası İş Merkezi Karşısı / BAYBURTTel:(0458) 211 3244 - 0538 4797290 

SIRGAN OTUYLA HASTALIĞINA ÇARE ARIYOR...


Bayburt merkez Mehmet Çelebi mahallesinde ikamet eden 73 yaşındaki Abdulkerim Çakal 15 yıldır dağlarda topladığı sırgan otuyla romatizma hastalığından kurtulmanın yollarını arıyor.Her yıl nisan aylarında topladığı sırgan otlarını vücudundaki romatizma ağrılarının bulunduğu bölgelere sürdüğünü ve rahatladığını söyleyen Çakal, ilaçlarla çare bulamadığı ve sırgan otlarından yayar gördüğü için bu yolu tercih ettiğini söylüyor. Dağlarda kendiliğinden çıkan bitkilerin doğal olduğunu ve özellikle romatizma ağrılarının dinmesi ve hareket ettiremediği konunun topladığı sırgan otları sayesinde rahatladığını dile getiren Abdulkerim Çakal, yaşına rağmen esprili ve alçak gönüllü olması nedeniyle 74 yaşındaki eşine kameramız aracılığıyla önemli mesajlar gönderdi.Abdulkerim Çakal amcamıza doktora gitmesinin en doğru yol olduğunu söylememize rağmen bizlere " insan, kendisinin doktorudur" cevabını vererek sırgan otlarını temizlemeye devam etti. 

15 Nisan 2013 Pazartesi


AK PARTİ'DEN ÇÖZÜM SÜRECİ TOPLANTISI...


Bayburt AK Parti il teşkilatı çözün sürecine katkı sunmak için düzenlediği toplantı Beyzade toplantı salonunda yoğun katılımla gerçekleşti.AK Parti Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda terörün sona erdirilmesi için başlatılan süreçte alınan mesafe ve hedefler anlatıldı.Sivil Toplum Örgütlerinin davet edildiği toplantıda sorular ve cevaplar toplantının en önemli içeriğini teşkil etti.Yaklaşık iki saat devam eden toplantı içerisinde süreçle ilgili yapılan konuşmaları görüntülü haberlerde detaylarıyla izleyebilirsiniz.
Bayburt’ta Beyzade Düğün Salonu’ndaki toplantıya Ak Parti Ankara Milletvekili Zeki Kazdal, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti Kadın Kolları teşkilatı , belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

13 Nisan 2013 Cumartesi


UMRECİLER DUALARLA YOLCU EDİLDİ...


Bayburt’tan yola çıkan Umreciler dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlanıyorlar.Her yıl olduğu gibi 2013 yılında aralıklarla umreye gidenler guruplar halinde farklı gün ve saatlerde Bayburt’tan uğurlanıyorlar. Tuzcuzade mahallesinde gece yarısı umreye gidecek olanları çok sayıda akraba ve komşuları dualarla yolcu ettiler.Tuzcuzade mahallesi camisi imam hatibi Hicabi Akkuş’un dualarıyla yolcu edilen umrecileri yolcu edenler, kendilerinin kutsal toprakları görmelerini nasip etmesi için Allaha dua ettiler.

 


BAYBURT’LU  TERÖRE  LANET OKUDU...




    Tırmanan terör olaylarını kınamak amacıyla Bayburt Ülkü Ocakları Teşkilatınca düzenlenen  Teröre Lanet Yürüyüşünde izdiham yaşandı.

Şehir trafiğinin durduğu yürüyüşe büyük küçük her yaştan insanlar katıldılar.
İl Özel İdaresi Müdürlüğünün önünden başlayan yürüyüşte katılımcılar,  “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” “Dişe Diş, Kana Kan, İntikam, İntikam” Vur vur İnlesin, Barzani Dinlesin”“Hepimiz Askeriz PKK ya Yeteriz”  “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber”  “Hepimiz Mehmet'iz” gibi sloganlar attılar.
Sloganlar eşliğinde Saat Kule Meydanına gelen kalabalık Son yıllarda artan terör olayları hergün Türkiye'nin her bölgesinde farklı farklı ailelerin yüreğine ateş düştüğünü vurgulayan Ülkü Ocakları İl Başkanı Bilal Yıldızoğlu sözlerine şöyle devam etti; " Aslında bu ateş ülkemizin ve ilimizinde her evinde aynı acıyı yaşatmaktadır.Bu hain ve ne olduğu belirsiz çapulcular Türk Milletinin refleksini kırmak ve sindirnek amacı ve gafleti içine girmişlerdir. Yalnız unuttukları birşey vardır oda Türk Milleti o kadar necip bir milletir ki bırakın dağdaki üç beş çapulcuya vermeyi yedi düvele meydan okumuş bir millettir. Bu terör örgütüne destek veren ve yandaşlık edenleri şiddet ve nefretle kınıyor,şehitlerimizin yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı diliyor, Şehitlerimize Allah'tan Rahmet,Yüce Türk Milletine sabırlar diliyorum"dedi
Burada  yapılan  konuşmaları bir süre dinledikten sonra  sloganlar eşliğinde tekrar yürüyüşe geçtiler. Yürüyüşçüler yapılan yürüyüşün ardından olaysız dağıldı.


YGS'DE DERECE YAPAN ÖĞRENCİLERE TABLET BİLGİSAYAR HEDİYE EDİLDİ...


Bayburt'ta Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ilk üçe giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi. 
Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve Şube Müdürleri, Bayburt Fen Lisesi Müdürü Yusuf Kardeş, Müdür Yardımcısı Halim Yıldız,öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

İl genelinde ilk üçe giren İlknur Öz, Murat Kurtulmuş ve Rıdvan Topçu'ya tablet bilgisayar hediye eden Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Doğan, "İl sıralamasında ilk üçü paylaşan öğrencilerimizi kısmen de olsa ödüllendirmek, eğitim camiamızla bu başarıyı paylaşmak, hem öğretmenlerimize hem de öğrenci ve velilerine teşekkür etmek istiyorum" dedi. 

Geçen yıl iller bazında 43. sırada olan Bayburt'un bu yıl 20. sıraya yükseldiğini ifade eden Doğan, "Bu başarının oluşmasında Bayburt Fen Lisesinin çok büyük katkısı var. Diğer okulların katkılarıyla bu başarı ilimize gelmiş oldu. Ancak il sıralamasında ilk üçe giren öğrencilerimiz Fen Lisesinden çıkmıştır. Biz de bu başarıyı ödüllendirmek istedik fakat en büyük ödül öğrencilerimizin sınavda gösterecekleri başarıyla hayatta hedefledikleri eğitime uzanmaları ve oradan mezun olmalarıdır" diye konuştu. 
İl sıralamasında birinci olan İlknur Öz, hedefinin Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmak ve tıp alanında yükselmek olduğunu söyledi. 
İkinci olan Murat Kurtulmuş Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, üçüncü olan Rıdvan Topçu ise İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünü hedeflediğini ifade etti.

ŞAMPİYON OLAN BELEDİYESPOR’UN GÖZÜ BAL LİGİNDE...

2012–2013 Sezonu Bayburt Amatör Lig Şampiyonluğunu Belediye Spor kazandı. İki yıl BAL ligi mücadelesi veren ve geçen yıl amatör kümeye düşen Belediye Spor, oynadığı 14 maçta namaglup olarak sezonu şampiyon bitirmeyi başardı. 
BAL ligi tecrübesi olan futbolcularla mücadele eden Belediye Sporun amatör ligde şampiyonluk yarışı mücadelesi verdiği ve son üç haftaya kadar puan puana ligi götürdüğü Diyanet Gençlik Sporu 3 puan geride bırakarak hedefine ulaşan Belediye Sporun gözü yeniden BAL liginde mücadelede etmekte.
Amatör Ligde 14 maçta 12 galibiyet ve iki beraberlik alarak 73 gol atan ve kalesinde 15 gol yiyerek 38 puanla ligi tamamlayan Belediye Sporun Antrenörü Süleyman Dündar şunları söyledi, “ Bizler bu yolda Bayburtlu gençlerimizle mücadele ederek hedeflerimize ulaşmaya çalıştık. Bayburt’ta yetenekli sporcuların olduğuna inanıyoruz. Ekonomik imkanlarımız üst düzeyde olmasa sorumluluğumuzun bilincinde olarak her türlü güçlüğü aşacak azme ve hırsa sahip gençlerimizin olduğuna inanıyoruz. Bu sezon Ligin ilk müsabakasından itibaren odaklandığımız ve bir sezon ara verdiğimiz Bal Ligine Allahın izni ile tekrar çıkacak ve tecrübemizle ilimizi hak ettiği konuma getireceğiz ” diye konuşan Dündar , “ İlimizdeki yerel medya adına her zaman olduğu gibi tarafsız haber anlayışını sürdüren Bayburt Medyaya da Bayburt Belediye Spor olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ve ilimizdeki iş adamlarımızın, daire amirlerimizin ve diğer medya kuruluşlarımızın da amatör spor kulüpleri adına bu lige önem vermelerini rica ediyoruz” dedi.

BAYBURTSPOR





Bayburt’un profesyonel liglerde henüz takımı yok ama her yerde taraftarı var! Tam 12 yıldır profesyonel lig takımı olmayan illerden biri olan Bayburt’un bu özlemine son vermek isteyen Bayburtlu sporseverler, sosyal paylaşım ağlarında başlatılan ‘Her Yerde Bayburtspor’ çağrısına destek veriyor.
Bayburtspor’un resmi Facebook sayfasında, sarı siyah sevdasını gösteren ve Azerbaycan ile Belçika’daki milli maçlardan, Kars Sarıkamış’tan, Manisa Turgutlu’dan, Rize Arhavi’den, İstanbul Taksim'den, Türk Telekom Arena Stadı’ndan, Trabzon Avni Aker Stadı’ndan yansıyan görüntüler dikkat çekiyor.
Konuyla ilgili Bayburtspor Resmi Facebook Sayfası’ndan yapılan açıklamada, Bayburtlu ünlü isimlerin ve milli sporcuların da renk katacağı ‘Her Yerde Bayburtspor’ albümüne destek çağrısında bulunuldu.

YÜZME HAVUZU GÜN SAYIYOR..


Bayburt'ta yapımı başlayan yüzme havuzu 2012 yılında tamamlanarak hizmete girecek.
Şehir merkezi hayvan pazarı yanında yapımı devam eden ve 2100 m² lik bir alan üzerinde inşaatı devam eden yüzme havuzu 2013 yılında tamamlanıyor.
çalışmalarını organize eden şantiye şefi Murat Bilgin şu açıklamayı yaptı; " 2100 m² lik bir 500 kişilik kapalı yüzme havuzu sosyal tesisi,hamamı ve saunasının içerisinde bulunacağı dört katlı bir tesis olarak hizmet verecek. 2012 yılı içerisinde yapımı başlayan ve yine aynı yıl içerisinde bitirilmesi planlanan havuz hava şartları nedeniyle 2013 yılına kaldı.
Geniş kapsamlı hizmet verecek olan yüzme havuzu Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilmiş ve yapımı devam etmektedir. 
Bayburt'ta 2002 yılında yeni şehir parkında hizmete giren ve son 7 yıldır hizmet dışı bırakılan yüzme havuzundan sonda 2013 yılında hizmete girecek olan yarı olimpik yüzme havuzunun, Bayburt'ta yüzme havuzu özlemini bir anlamda sona erdirmesi bekleniyor.


BAYBURT'TA ASKIDA EKMEK DÖNEMİ BAŞLADI

Bayburt'ta ihtiyaç sahiplerine yönelik Askıda Ekmek ve Çorba uygulaması başladı. Bayburt'ta Somuncu Baba fırın sahibi Savaş Daştan askıda ekmek uygulaması başlatırken Aile Kasabı işletmecisi Murat Önal işyerinde Askıda Çorba uygulamasının Startını Bayburt'ta başlatmış vermiş oldular.
Kendisi ekmek alırken veya çorba içerken askıda benimde katkım olsun diyen hayır severlerin rağbet gösterdiği ve Osmanlı döneminde her yerde uygulanan ve günümüze kadar uzan bu kültür Bayburt'ta ilgi görmeye başladı. Bu uygulamanın en güzel tarafı yardım yapan ile alan birbirini görmüyor.

Askıda Ekmek gibi askıda çorba uygulamasında maddi durumu iyi olan insanlar ekmek alırken veya çorba içerken gönüllerince askıda kendi katkıları kadar para ödemek kaydıyla ihtiyaçlılara destek oluyorlar. Örneğin bir ekmek alıp, 2 ekmek parası vermek veya bir çorba içip bir veya iki çorba parası vermek suretiyle bu kültürü devam ettirmiş oluyorlar.
Bu uygulamayı başlatan iş yerlerinden, ihtiyaç sahibi olan öğrenciler ve aileler rahatlıkla yararlanıyorlar. Bu uygulama Türkiye'nin bir çok ilinde işyerleri başta olmak üzere belediyeler tarafından uyguluyor. 
Bayburt'ta yeni başlayan ve iki işyerinde uygulanan bu güzel kültürün öncüleri düşüncelerini Bayburt Medya kameralarına açıkladılar.

BAYBURT'TA YANGIN



Bayburt Merkeze bağlı 40 km uzaklıkta Koçbayır (Pörge) köyünde gece yarısı yangın çıktı. 
Alınan bilgiye göre gece saat 11.20 civarında iki katlı evin ikinci katında yangın çıktığını gören ev sahibi Yunus İpek itfaiyeye haber vermesi üzerine köye gelen itfaiye ekibinin yaklaşık 3 sat süren çalışmaları sonucunda yangın söndürülmüş oldu.
Sobadan çıktığı belirlenen yangında Yunus İpek’e ait evin ahşap olan ikinci katı tamamen yanarken, yangının sıçraması sonucunda Safiye Demir’e ait ahırın ve samanlığın bir bölümü yandı.
Can kaybının olmadığı ve köyde gece yarısı korkulu saatlerin yaşandığı yangında Evi yanan Yunus İpek’in yaklaşık 50 bin lira Safiye Demir’in ise 20 bin lira zayiatı olduğu tespit edildi.

 

BAYBURT'TA NİSAN AYINDA KAR



Bayburt'ta soğuk hava ve kar yağışı etkili oluyor.
Bayburt merkez ve ilçelerinde, nisan ayının gelmesiyle bir süredir etkili olan güneşli ve sıcak hava, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağış yüksek kesimlerde kar, şehir merkezinde ise karla karışık yağmur şeklinde sürecek. Hava sıcaklığının 6 derece civarında seyrettiği kentte, gece sıfırın altında 5 dereceye kadar sıcaklığın düşmesi bekleniyor. Yetkililer, olası don olayına karşı üreticilerin dikkatli olmasını istedi.
Demirözü Özel İdare Müdürü Özkan Aktürk, sıcak ve güneşli günlerin ardından aniden etkili olan kar yağışının kendilerini şaşırttığını belirtti.
Kar yağışından dolayı kapanan köy yolu olmadığını ancak ekiplerin hazır bekletildiğini vurgulayan Aktürk, "Kar kalınlığı ilçe merkezinde yaklaşık 5 santimetre ancak merkez dışında yer yer 10 santimetreye kadar çıkıyor" dedi.