13 Nisan 2013 Cumartesi


BAYBURT'TA ASKIDA EKMEK DÖNEMİ BAŞLADI

Bayburt'ta ihtiyaç sahiplerine yönelik Askıda Ekmek ve Çorba uygulaması başladı. Bayburt'ta Somuncu Baba fırın sahibi Savaş Daştan askıda ekmek uygulaması başlatırken Aile Kasabı işletmecisi Murat Önal işyerinde Askıda Çorba uygulamasının Startını Bayburt'ta başlatmış vermiş oldular.
Kendisi ekmek alırken veya çorba içerken askıda benimde katkım olsun diyen hayır severlerin rağbet gösterdiği ve Osmanlı döneminde her yerde uygulanan ve günümüze kadar uzan bu kültür Bayburt'ta ilgi görmeye başladı. Bu uygulamanın en güzel tarafı yardım yapan ile alan birbirini görmüyor.

Askıda Ekmek gibi askıda çorba uygulamasında maddi durumu iyi olan insanlar ekmek alırken veya çorba içerken gönüllerince askıda kendi katkıları kadar para ödemek kaydıyla ihtiyaçlılara destek oluyorlar. Örneğin bir ekmek alıp, 2 ekmek parası vermek veya bir çorba içip bir veya iki çorba parası vermek suretiyle bu kültürü devam ettirmiş oluyorlar.
Bu uygulamayı başlatan iş yerlerinden, ihtiyaç sahibi olan öğrenciler ve aileler rahatlıkla yararlanıyorlar. Bu uygulama Türkiye'nin bir çok ilinde işyerleri başta olmak üzere belediyeler tarafından uyguluyor. 
Bayburt'ta yeni başlayan ve iki işyerinde uygulanan bu güzel kültürün öncüleri düşüncelerini Bayburt Medya kameralarına açıkladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder